"Modul de productie in sectorul de legume-fructe este unul primar. Fiecare produce legume pe o suprafata mica. Niciun supermarket sau nici cei care fac export nu vor veni sa cumpere cu sacosa de la fiecare. Si fermierii trebuie sa inteleaga cu unul dintre principalii piloni ai modernizarii agriculturii in Romania il constituie asocierea", a spus Stelian Fuia.

Mircea Croitoru, presedintele Asociatiei Producatorilor de Legume si Fructe Matca, prezent in emisiune, a afirmat ca supermarketul, si nu producatorul, este cel care fixeaza pretul produsului alimentar.

"Eu aseara am vazut rosii intr-un supermarket cu 10,5 lei kilogramul. Noi cand iesim cu trufandaua noastra, e undeva la 3,5-4 lei. E o diferenta enorma", a spus Croitoru.

Acesta a spus ca in ultimii ani membrii asociatiei pe care o conduce au renuntat sa mai cultive tomate din cauza rentabilitatii scazute.

"Noi nu avem protectie din partea statului cand iesim cu trufandaua. Se importa masiv rosii din Turcia, din Polonia, unde ei nu au cheltuielile noastre. Noi cheltuim enorm cu caldura", a adaugat Croitoru.

Stelian Fuia, inca ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si presedintele grupului de producatori “Legume-Fructe Matca”, Mircea Croitoru, au fost invitatii in aceasta duminica ai lui Cristian Leonte, la "Dupa 20 de ani". La discutie au participat si jurnalistii Claudiu Pandaru (gandul.info) si Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar).