Desi in scadere, rezultatele HP pentru perioada noiembrie - ianuarie au depasit estimarile analistilor de pe Wall Street, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Compania a prezentat o prognoza pozitiva pentru perioada februarie - aprilie, al doilea trimestru al anului fiscal, datorita masurilor de reducere a cheltuielilor si evolutiei peste asteptari a afacerilor in zona serviciilor.

HP continua programul de disponibilizari pentru a-si consolida profitul in contextul scaderii cererii pentru computere personale si imprimante. Planul de restructurare pe cinci ani adoptat de directorul general, Meg Whitman, a inceput sa se faca simtit in situatia financiara a companiei.

Whitman s-a aratat optimista in privinta anului fiscal 2013 si a reiterat ca anticipeaza revenirea afacerilor pe crestere in acest an.

"Am o senzatie destul de placuta privind restul anului. Cred ca am depasit perioada anunturilor privind deprecierea activelor si restructurarea", a afirmat Whitman, citata de Bloomberg.

Actiunile HP au crescut cu pana la 8,1% in sedinta prelungita de tranzactionare de joi seara la New York. Cotatia a urcat cu 2% intr-o singura ora, interval in care rulajul a fost de aproape 4,29 milioane de actiuni, de trei ori media ultimelor 5 sedinte bursiere.

"Mi se pare ca cineva a stiut ceva. Volumul este urias", comenteaza un trader.

Purtatorul de cuvant al comisiei pentru valori mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission, a refuzat sa comenteze daca tranzactiile cu actiuni HP de joi seara au intrat in atentia institutiei.

Actiunile HP au crescut cu 46% in ultimele trei luni, in pofida deprecierii activelor si declinului pietei PC-urilor.