Planul va fi implementat in principal prin oferte de pensionare anticipata si va genera economii anuale de 3-3,5 miliarde dolari incepand din anul fiscal 2014, cand compania estimeaza ca va finaliza concedierile. 

HP, care are peste 300.000 de angajati la nivel global, a anuntat miercuri seara ca profitul net a scazut cu aproape 31% in trimestrul al doilea fiscal, perioada februarie-aprilie, la 1,59 miliarde dolari, de la 2,3 miliarde dolari in intervalul corespunzator al anului trecut. 

Veniturile companiei au coborat totodata cu 3%, la 30,69 miliarde dolari.  Desi in scadere, rezultatele companiei au depasit asteptarile analistilor de pe Wall Street. 

"Concedierile afecteaza vietile oamenilor, dar in acest caz sunt absolut necesare pentru supravietuirea pe termen lung a companiei. Este o masura cu impact larg. Va atinge toate partile HP", a afirmat directorul general al companiei, Meg Whitman. 

O treime dintre concedieri vor avea loc in Statele Unite, iar compania va constitui in acest an un provizion de 1,7 miliarde de dolari pentru planul de reducere a personalului. 

Whitman vrea sa investeasca economiile astfel obtinute in cercetare si dezvoltare, in special la divizia de PC-uri si imprimante. 

Sursa: Mediafax