Vanzarile de PC-uri au continuat sa aiba o evolutie negativa in trimestrul al patrulea fiscal, iar veniturile au scazut cu 6,7%, la 29,96 miliarde de dolari, in timp ce analistii se asteptau la 30,4 miliarde de dolari, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Compania a inregistrat pierderi nete de 6,85 miliarde de dolari in trimestrul patru, din cauza revizuirii cu 8,8 miliarde de dolari a activelor, fata de un profit net de 239 milioane de dolari, in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul, excluzand elementele exceptionale, a fost de 1,16 dolari pe actiune, peste asteptarile analistilor, de 1,14 dolari.

Pentru primul trimestru fiscal care se va incheia in ianuarie, HP anticipeaza un profit pe actiune de 68-71 de centi, sub estimarile analistilor, de 85 de centi, din cauza declinului vanzarilor de PC-uri.

Grupul HP, care a fost in trecut o sursa de inventii si cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, este afectat de scaderea vanzarilor si a ramas in urma in privinta dezvoltarii de aparate mobile si produse pentru cloud computing.

Piata totala a PC-urilor se va contracta cu 1,2%, la 348,7 milioane de unitati in acest an, primul declin anual inregistrat dupa 2001, potrivit companiei de analiza a pietei IHS iSuppli. Dell a raportat in urma cu cateva zile o scadere de 11% a veniturilor in trimestrul al treilea si un declin al vanzarilor de PC-uri de 19%, ca urmare a concurentei producatorilor de tablete PC.

Sursa foto: www.stockfreeimages.com