Eurodeputatii vor fi obligati sa faca declaratii clare cu privire la activitatile platite in afara Parlamentului European. Asa ca, ei nu vor avea voie sa primeasca bani sau alte recompense in schimbul influentarii deciziilor.

Adrian Severin are in conturi aproape un milion de euro! ANI ii cerceteaza averea

Adrian Severin si-a depus demisia din PSD, in urma scandalului de coruptie din Parlamentul European

Daca nu respecta acest cod, sanctiunile merg de la retinerea indemnizatiei de sedinta pana la inlaturarea din functiile detinute in forul european. Proiectul de cod urmeaza sa fie votat de plenul Parlamentului European.

Episodul Sunday Times
 
Europarlamentarul PSD, Adrian Severin a fost filmat de jurnalistii de la Sunday Times, exact in biroul sau, in timp ce vorbea despre introducerea unui amendament la o directiva europeana.
 
Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputati sa plateasca 100.000 de euro in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi putut s-o obtina. Trei deputati au acceptat oferta jurnalistilor.
 
Adrian Severin, fost vicepremier roman, a trimis un e-mail presupusilor lobby-isti, in care le-a scris: "Doar ca sa stiti ca amendamentul pe care il vreti a fost depus la timp". El a trimis apoi o factura de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".  La scurt timp, Sunday Times a facut totul public. In urma acestui episod, conservatorul austriac Ernst Strasser si fostul ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, au demisionat.