Surse citate de Mediafax au declarat ca Severin i-a anuntat, inainte de sedinta Biroului Executiv al organizatiei, ca demisoneaza din PSD.

Presedintele PSD, Victor Ponta, declarase, dimineata ca, daca europarlamentarul Adrian Severin nu isi va prezenta demisia, la sedinta conducerii PSD Bucuresti, va fi exclus, neastepandu-se la surprize din acest punct de vedere.

Adrian Severin si alti doi europarlamentari sunt protagonistii unui scandal de presupusa coruptie in Parlamentul European.

Jurnalistii de la Sunday Times afirma ca romanul ar fi acceptat sa primeasca o anumita suma de bani pentru a modifica legislatia europeana in functie de interesele firmei care ii angajase sa faca acest lucru.

Potrivit publicatiei britanice, Adrian Severin s-ar fi aratat dispus sa "isi vanda serviciile" jurnalistilor care au pretins ca detin o firma de lobby.

Astfel, sustine publicatia, firma fantoma i-ar fi cerut romanului sa depuna un amendament care ar fi modificat durata de restituire a depozitelor bancare. Europarlamentarul admite doar ca avea un contract de consultatnta cu compania respectiva.

Daca ceilalti doi eurparlamentari au demisionat imediat dupa declansarea scandalului, Severin a spus ca el nu renunta la functia pe care o detine in Parlamentul European.


Severin: Ma retrag din grupul socialistilor, dar nu demisionez din Parlamentul European

Adrian Severin are in conturi aproape un milion de euro! ANI ii cerceteaza averea