Potrivit publicatiei britanice, Adrian Severin s-ar fi aratat dispus sa "isi vanda serviciile" jurnalistilor care au pretins ca detin o firma de lobby.

Astfel, sustine publicatia, firma fantoma i-ar fi cerut romanului sa depuna un amendament care ar fi modificat durata de restituire a depozitelor bancare. Europarlamentarul admite doar ca avea un contract de consultatnta cu compania respectiva.

"Acest contract este unul absolul legal. In afara de consultatiile pe care ma obligasem sa le dau, m-au mai rugat sa-i sprijin in legatura cu depunerea unui amendament. Acest lucru nu l-am facut.", explica Adrian Severin, europarlamentar PSD.

Jurnalistii au inregistrat insa momentul in care Adrian Severin le spune ca va depune respectivul amendament prin intermediul unui coleg.

Ulterior, sustin jurnalistii, acesta a solicitat plata a 12.000 de euro, bani pe care europarlamentarul nu i-a mai primit.

Adrian Severin a cerut presedintelui Parlamentului European sa ia in calcul si masuri penale impotriva celor doi jurnalisti. Conducerea forului european a deschis deja o ancheta. Fara sa mai astepte rezultatul austriacul Ernst Strasser, acuzat si el ca ar fi acceptat bani pentru a depune diverse amendamente si-a dat demisia.