Michael Dell va prelua integral compania americana in parteneriat cu fondul de investitii Silver Lake Partners. Fiecare actionar va primi 13,75 dolari in numerar pe titlu, plus un dividend special de 0,13 dolari pe actiune.

Victoria fondatorului, anuntata in timpul unei reuniuni la sediul central al Dell din Round Rock, Texas, a pus capat unui conflict cu un grup de investitori condus de miliardarul Varl Icahn si Southeastern Asset Management.

Divergentele legate de pret au dus acordul in pragul esecului. Delistarea producatorului de PC-uri este cea mai mare operatiune de acest fel de cand Blackstone Group a retras de la bursa Hilton Worldwide in 2007.

Directorul general Michael Dell, care a fondat compania in 1984, pe cand era student, a propus delistarea de la bursa pentru a opri declinul vanzarilor si al profitului. El vrea sa creasca investitiile in dispozitive mobile si in echipamente pentru centrele de date, fara sa fie nevoie sa satisfaca investitorii dornici de profit.

Pentru a reusi, preluarea propusa de Michael Dell si partenerul Silver Lake Management avea nevoie de majoritatea voturilor actionarilor, excluzand participatia de 15% a fondatorului.