Profitul net al producatorului de calculatoarea a scazut la 130 milioane de dolari in ultimele trei luni, iar veniturile totale s-au diminuat si ele cu 2%, pana la 14 miliarde de dolari.

Compania americana Dell se afla in mijlocul unei dispute intre fondatorul Michael Dell si doi dintre cei mai mari actionari ai firmei. Dell vrea sa privatizeze compania, dar unii investitori se opun planului. Fondatorul, impreuna cu grupul de investitii Silver Lake, s-a oferit sa isi cumpere inapoi compania pentru suma de 24,4 miliarde de dolari, promitand ca va reorienta afacerea de pe segmentul calculatoarelor personale pe cel al dispozitivelor mobile.

Insa cei doi dintre cei mai importanti actionari, Carl Icahn si Southeastern Asset Management sustin ca Dell a oferit un pret mult prea mic, sub valoarea reala a firmei. In replica, au sugerat sa ofere actiuni aditionale investitorilor deja existenti si sa puna o noua echipa la carma companiei.

La publicarea rezultatelor trimestriale, Dell a anuntat ca veniturile din divizia de noi tehnologii, servicii si software au crescut cu 12%, la 5,5 miliarde de dolari, un rezultat ce contrasteaza cu vanzarile de PC-uri, care au scazut cu 9%. Compania nu a emis o grila a profitului pentru cel de-al doilea trimestru al anului fiscal, din cauza conflictului existent. In schimb, a creat o comisie speciala pentru a studia oferta de preluare si alternativele la aceasta problema.