Reprezentantii Dell dau vina pe performantele modeste ale sectorului IT pentru cotatiile mai mult decat dezamagitoare obtinute pe bursa, scrie Business Insider. Asa ca, nu este de mirare faptul ca si-a Dell miscorat estimarile privind cresterea afacerilor de la an la an pana la 1-5%, fata de 5-9% cat prevedea anterior.

Consultantii IT spun ca nici HP, primul producator de calculatoare, nu sta mai bine si incearca sa se mentina pe linia de plutire. Astfel, vanzarile companiilor de profil scad pe masura ce se inrautasesc vestile privind intrarea intr-o noua criza, iar consumul scade. De altfel, chiar cei de la Dell au mizat pe revenirea consumului si pe achizitiile puternice in sectorul IT facute de Guvern, dar care au intarziat sa apara, considera Reuters.

Actiunile Dell au scazut marti cu 7,6%, la 14.60 de dolari, fata de cotatia de luni. In ciuda rezultatelor si a mediului nefavorabil, oficialii Dell au incheiat o tranzactie de 960 de milioane de euro in februarie, in efortul de a avea acces la clientii corporate.

Veniturile nete ale Dell au atins 890 de milioane de dolari, sau 48 de dolari pe actiune, in trimestrul incheiat in iulie, fata de 545 de milioane de dolari, sau 28 de centi pe actiuni.

Citeste si

Fantoma care inghite sute de milioane de euro: aeroportul Don Quijote din Ciudad Real, Spania. VIDEO

Rusii construiesc primul hotel in spatiu. Cat va costa cazarea