Preluarea EMC a depasit oferta de 37 de miliarde dolari, lansata in mai 2015 de producatorul american de semi-conductori Avago Technologies asupra Broadcom. 

Actionarii EMC vor primi aproximativ 33,15 dolari pe actiune, din care 24,05 in numerar si restul in actiuni speciale de la VMware, producatorul de software al carei actionar majoritar este EMC.

VMware va ramane o companie independenta tranzactionata la bursa.

Tranzactia ar urma sa fie finantata prin emiterea de actiuni noi si un imprumut de la banci, in valoare de 40 miliarde de dolari. 

Michael Dell va fi presedinte si director general al entitatii combinate. 

Tranzactia ar urma sa fie finalizata in trimestrul doi sau trei al anului fiscal care se va incheia in 3 februarie 2017, a anuntat Dell.

Sediul central al Dell va ramane in Round Rock, Texas, iar entitatea combinata va avea sediul central in Hopkinton, Massachusetts.

Reuters nota saptamana trecuta ca Dell a demarat discutiile in vederea preluarii specialistului in stocarea de date EMC. Potrivit surselor, Dell a purtat discutii si cu bancile in vederea gasirii unei solutii pentru oferta sa.

EMC fabrica software si hardware pentru produse de stocare utilizate in centrele de date. De asemenea, este firma mama a producatorului de software VMware Inc.

In ultima perioada, conducerea EMC a inceput sa fie presata de fondul de investitii Elliott Management, care, dupa ce a intrat in actionariatul companiei, a cerut separarea de divizia VMware, a carei capitalizare bursiera se ridica la aproximativ 35 de miliarde dolari. 

Preluarea EMC ar consolida pozitia Dell in randul companiilor, in linie cu strategia lui Michael Dell, care in urma cu doi ani a preluat din nou controlul asupra companiei pe care a infiintat-o in 1984.

Odata lider mondial la capitolul vanzari de computere personale, Dell, la fel ca si rivalii sai, a fost afectat de scaderea pietei de PC-uri, ca urmare a migratiei consumatorilor spre smartphone si tableta, iar in prezent este devansat de Lenovo Group si HP.