Grupul chinez Lenovo Group Ltd este acum cel mai mare producator mondial de PC-uri, cu o cota de piata de 20,3%, urmat de rivalii americani Hewlett-Packard Co, cu o cota de piata de 18,5%, si Dell, cu o cota de 14,5%, potrivit International Data Corp.

Michael Dell spune ca, in urmatorii cinci - sapte ani, primii trei mari producatori de PC-uri vor controla impreuna aproximativ 80% din piata.

"In prima jumatate a acestui an i-am devansat pe ceilalti doi pe segmentul notebooks si am crescut timp de 10 trimestre consecutive", a declarat Michael Dell, arata Agerpres.

Odata lider mondial la capitolul vanzari de PC-uri, Dell, la fel ca si rivalii sai, a fost afectat de scaderea pietei ca urmare a migratiei consumatorilor spre smartphone-uri si tablete. Dar, Michael Dell a declarat ca firma pe care o conduce nu intentioneaza sa intre pe piata telefoanelor inteligente, spre deosebire de rivalul Microsoft care in 2014 a preluat operatiunile de telefonie mobila ale Nokia.

"Cred ca in prezent sunt una sau doua companii care fac profit din operatiunile cu smartphone-uri si sunt cateva companii care inregistreaza pierderi substantiale de pe urma acestor operatiuni. Asa ca, nu, multumesc, nu vreau sa intru pe piata de smartphones", a spus Michael Dell. 

Luna trecuta, IDC estima ca vanzarile de PC-uri vor scadea cu 8,7% in acest an, mai mult decat declinul de 6,2% estimat anterior, adaugand ca se asteapta ca piata sa revina pe crestere in 2017.