Actiunile companiei americane Avon au scazut cu 3,5% in urma informatiei.

Decizia a fost anuntata la o saptamana dupa ce Avon a respins o oferta de preluare in valoarea de 10 miliarde de dolari din partea companiei americane de cosmetice Coty.

"Este un semn clar ca board-ul Avon este impotriva ofertei de achizitie din partea Coty", a declarat Ali Dibadj, analist la compania Bernstein.

Presedintele Coty, Bart Becht, a declarat in urma cu o saptamana, dupa ce compania a facut publica oferta pentru Avon, ca incercarea de achizitie ar fi complicata daca Avon va numi un nou director general.

Reprezentantii Coty nu au putut fi contactati pentru comentarii privind numirea noului CEO.

McCoy va avea sarcina sa redreseze Avon, afectata de scaderea vanzarilor in Statele Unite, piata locala a companiei, dar si pe piete emergente precum Brazilia si Rusia. Compania se confrunta si cu o investigatie federala legata de posibila incalcare a legislatiei SUA care interzice acordarea de mita in strainatate.

In decembrie anul trecut, Avon a anuntat ca va cauta in afara companiei un inlocuitor pentru actualul presedinte si CEO Andrea Jung, care va deveni presedinte executiv. Este posibil ca lipsa de notorietate a lui McCoy in fata investitorilor, implicarea in continuare a lui Jung in conducerea Avon si momentul anuntului, imediat dupa oferta de preluare din partea Coty, sa dezamageasca piata financiara.

In prima parte a tranzactiilor de la New York, actiunile Avon erau in scadere cu 3,5%.

McCoy, care isi va prelua atributiile la Avon pe 23 aprilie, a lucrat la Johnson & Johnson timp de trei decenii, iar din februarie 2010 a devenit vicepresedinte al grupului, contribuind la reorganizarea diviziei de farmaceutice, afectata de expirarea unor patente.