Propunerea neangajanta a fost transmisa conducerii Avon si vizeaza o "tranzactie agreata de ambele parti", nu o oferta ostila de preluare, potrivit unui comunicat al Coty.

"Obiectivul nostru este de a intra in discutii cu Avon si de a derula o analiza, pentru a determina impreuna daca exista motive pentru o tranzactie. Consideram ca actionarii Avon ar vrea ca membrii conducerii sa analizeze impreuna cu noi beneficiul unei tranzactii pentru investitori", a afirmat Bart Becht, presedinte al consiliului director la Coty.

Conducerea Avon a refuzat propunerea la scurt timp dupa anuntul public al Coty, motivand ca aceasta "subevalueaza considerabil" compania, potrivit Reuters. Avon are activitati de vanzare directa de produse cosmetice.

Actiunile Avon au urcat cu 27%, la 24,5 dolari in perioada de tranzactionare electronica, anterioara deschiderii bursei din Statele Unite, potrivit MarketWatch.

Actiunile Avon, care deruleaza un proces de reducere de locuri de munca, s-au prabusit cu 50% in ultimul an si jumatate. Avon are o valoare de piata de circa opt miliarde de dolari, comparativ cu maximul de aproape 21,8 miliarde de dolari atins in iunie 2004.

Citeste si:

Ancheta pentru coruptie la compania de cosmetice Avon