Au milioane de admiratori si venituri de peste 4,5 miliarde de dolari. Topul celor mai influente celebritati din lume

Cantareata americana Lady Gaga, in varsta de 25 de ani, a castigat 90 de milioane de dolari in 2010, devenind astfel cel mai bine platita celebritate din lume. Anul trecut, cantareata a sustinut 137 de concerte in 22 de tari. Artista are 32 de milioane de prieteni pe Facebook si peste 10 milioane de admiratori pe Twitter, reusind astfel performanta de a deveni totodata si cel mai influent star de pe glob. Gaga a depasit-o in acest sens pe castigatoarea de anul trecut, renumita realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

La doar 17 ani, cantaretul canadian Justin Bieber este cel mai tanar star din Top 10, clasandu-se pe pozitia a doua, cu venituri de 53 de milioane de dolari in 2010. Cantaretul a sustinut un turneu mondial, a lansat un film care ii prezinta concertele, dar si albumul de studio "My World 2.0".

LeBron James, jucatorul echipei de baschet Miami Heat, ocupa pozitia a treia. Sportivul american in varsta de 26 de ani a obtinut in 2010 venituri de 48 de milioane de dolari.

Jucatorul elvetian de tenis Roger Federer, in varsta de 29 de ani, s-a clasat pe locul al patrulea, incasand 47 de milioane de dolari in 2010, dupa ce a semnat 10 contracte de sponsorizare cu companii majore, precum Nike, Rolex si Wilson.

Cantareata americana de muzica country Taylor Swift, in varsta de 21 de ani, se afla pe locul al cincilea, cu venituri de 45 de milioane de dolari, gratie unui turneu profitabil si vanzarilor spectaculoase inregistrate de albumul ei "Speak Now", de trei ori premiat cu discul de platina de la lansarea sa in octombrie 2010.

Cantareata americana Katy Perry, in varsta de 26 de ani, ocupa locul al saselea, cu 44 de milioane de dolari, gratie albumului ei intitulat "Teenage Dream", care s-a clasat in fruntea topurilor muzicale americane, unor contracte de publicitate si a unui parfum.


Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, se afla pe locul al saptelea. Fotbalistul in varsta de 26 de ani a incasat 38 de milioane de dolari anul trecut, din salarii, prime si contracte de sponsorizare, inclusiv cel cu brandul Nike.

Cantareata americana Beyonce, fostul lider din 2010 al acestui clasament, a coborat pe pozitia a opta, cu 35 de milioane de dolari. Artista americana in varsta de 29 de ani nu a mai sustinut turnee si nici nu a lansat un album nou in 2010. Urmatorul ei material de studio, intitulat "4", va fi lansat pe piata la sfarsitul lunii iunie.

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, jucatorul echipei F.C. Barcelona, ocupa locul al noualea, cu venituri de 32 de milioane de dolari obtinute in 2010. Starul in varsta de 23 de ani a fost desemnat, in 2010, cel mai bun fotbalist al anului si a incheiat contracte de sponsorizare foarte profitabile.

Jucatorul spaniol de tenis Rafael Nadal incheie topul 10 al celor mai bine platite celebritati care nu au implinit inca 30 de ani, cu venituri de 31 de milioane de dolari obtinute in 2010. Din aceasta suma, 10,5 milioane de dolari reprezinta premiile castigate doar din tenis.