Afaceri care le-au adus milioane de dolari. 9 celebritati devenite antreprenori de succes
Sunt celebri si bogati. Cele mai cunoscute vedete internationale au stiut sa profite de pe urma imaginii lor si s-au implicat in business-uri care sa le rotunjeasca si mai mult veniturile. Vorbim despre celebritati precum Paul Newman, Gwen Stefani, Clint Eastwood sau Robert de Niro.
Au succes in viata profesionala si asta i-a determinat sa-si investeasca economiile in proprile afaceri. Spre ce domenii s-au orientat starurile? Sa vedem.
Robert De Niro
Nefiind strain in ceea ce priveste business-urile cu restaurante, Robert De Niro este detine doua francize alimentare. Restaurantul sau japonez, Nobu, include astazi 24 de locatii, precum Los Angeles, Hong Kong sau Cape Town. Valoarea brandului sau este estimata la aproape 250 milioane de dolari.
De Niro este insa si proprietarul unei cafenele italiene, deschisa initial in Los Angeles si prezenta la ora actuala in orase precum New York, Miami ori Las Vegas.
Sandra Bullock
Este una dintre cele mai bine platite actrite de la Hollywood si pare sa-i mearga la fel de bine si in afacerile pe care le are in Austin, Texas. Actrita este proprietara restaurantului Bess Bistro, unde se gasesc mancaruri diverse, incepand cu burgeri si terminand cu macaroane cu branza, la preturi moderate. Totodata, Sandra Bullock detine brutaria Fancy Walton & Staple si un magazin de flori.
Gwen Stefani
Fostul lider de la No Doubt a castigat respectul fanilor si celorlalti artisti atat ca muzician, cat si ca desiner vestimentar. Cantareata si-a lansat in 2004 propria linie de haine, inspirata de femeile asiatice, numita LAMB. In 2005 a urmat primul album solo, Love Angel Music Baby.
Totodata, Gwen Stefani este pe deplin implicata in productia hainelor sale, care-i poarta semnatura. Datorita succesului de care s-a bucurat colectia lansata, Gwen si-a dezvoltat business-ul in sectorul pantofilor, gentilor, bijuteriilor si nu in ultimul rand parfumurilor. Brandul sau a devenit favoritul celebritatilor si a ajuns sa fie comercializat catre retailerii de pretutindeni. In prezent, linia sa produce vanzari anuale de 100 milioane dolari.
Sean Carter (Jay-Z)
Face parte din topul Forbes al celor mai bine platiti hip-hoperi din lume de doi ani. Jay-Z a reusit sa-si faca un nume atat ca rapper, cat si ca om de afaceri. Veniturile sale, la ora actuala, depasesc 450 milioane de dolari.
Artistul a parcurs un drum lung de la debutul din 1996 a primului sau album, Resonable Doubt. Si-a infiintat atunci si propria casa de discuri, Roc-A-Fella Records. Pana in 2003 insa, rapperul nu prea s-a implicat foarte mult in afaceri. Abia apoi a deschis clubul de noapte 40/40 din New York, care a devenit in scurt timp franciza la nivel. Totodata, Jay-Z si-a lansat propria linie de haine, Rocawear, pe care a vandut-o insa in 2007, pentru 204 milioane de dolari.
Paul Newman
Castigator al Academy Award, acesta a lasat in urma o mostenire filantropica, ceea ce se traduce prin Newman's Own, o companie de produse alimentare care doneaza 100% din profitul sau catre diverse organizatii non-guvernamentale. Oferind o gama larga de sosuri pentru paste, floricele de porumb, vinuri si sucuri, compania fondata de Newman in 1982 a donat peste 300 milioane de dolari.
In 1993, fiica actorului, Nell, a infiintat Newman`s Own Organic, o companie care vinde produse alimentare ecologice pentru animale, dar si cafea si diverse alte gustari.
Clint Eastwood
Castigatorul Premiului Oscar, actor si regizor deopotriva si-a facut un nume datorita muncii sale. In 1986, Clint si-a incercat norocul in politica si a obtinut cu succes functia de primar al Carmel California, unde a guvernat pentru o lunga perioada. In acelasi timp si-a cumparat o ferma de vaci, pe care a transformat-o intr-un adevarat ranch: Mission Ranch Hotel.
Eastwood detine, totodata, compania Malpaso Productions, precum si doua cluburi de golf in California. In 2009, a castigat 35 milioane de dolari, ceea ce l-a clasat pe locul 33 in topul celor mai puternici 100 de celebritati din lume, top realizat de Forbes.
Chris Noth
Starul din Sex and the City si-a inaugurat The Cutting Room in 1999, impreuna cu partenerul sau de afaceri, Steve Walter. Club de noapte, restaurant si muzica buna, acestea au fost ingredientele care au transformat localul din Lower Manhattan in locul preferat de iesit al vedetelor, inclusiv pentru staruri precum David Bowie sau Russell Crowe.
Clubul a fost inchis pentru scurt timp in 2009, din cauza majorarii pretului chiriilor, dar a fost redeschis apoi in 2010.
Noth a fost de asemenea co-fondatorul un alt club de noapte privat din New York, The Plumm, inaugurat in 2006, dar care s-a inchis trei ani mai tarziu.
Impreuna cu logodnica sa, Tara Lynn Wilson, cei doi au detinut totodata si ceainaria tematica Once Upon a Tea, situata in Windsor, Londra si Ontario.
Phoebe Cates
Phoebe Cates a aparut pentru prima data pe marele ecran in 1980, in filmul pentru adolescenti Fast Times at Ridgemont High. Astazi insa, Phoebe conduce propriul magazin de produse electronice din New York City's Upper East Side.
In 2005, modelul si-a deschis Blue Tree, un magazin universal, dar extravagant de cadouri, in care se gasesc atat jucarii pentru copii, cat si animale impaiate, pulovere din casmir pulovere si diamante. Cates isi gestioneaza astazi magazinul, ocupandu-se de tot, incepand de la inventar si pana la relatiile cu clientii.
Kate Walsh
Anul trecut, actrita si-a infiinta o companie cu produse de frumusete, Boyfriend LLC, care include o linie de parfumuri, uleiuri si creme de corp. Si-a lansat colectia pe Home Shopping Network in noiembrie 2010, pe care de altfel, a si vandut-o inca din prima zi. Produsele sale au concurat cu magazinele Sephora la inceputul acestui an, iar planurile lui Kate sunt de a-si extinde linia, eventual cu produse cosmetice.
Pe acelasi subiect: