Starr & Company LLC si Starr Investment Advisors LLC au solicitat sa fie plasate sub incidenta articolului 7 din legea falimentului, la mai putin de un an de cand fondatorul fondului, expertul financiar Kenneth Starr, a pledat vinovat la acuzatia de insusire frauduloasa a catorva milioane de dolari provenind de la investitorii fondului, potrivit Mediafax.

Printre ceilalti clienti celebri aflati pe lista creditorilor se afla fotograful Richard Avedon si scriitorul Cormac McCarthy.

Keneth Starr, in varsta de 67 de ani, care risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 10 si 12 ani, a furat de la clientii sai, cu ajutorul unei scheme piramidale, intre 20 de milioane de dolari si 50 de milioane de dolari, potrivit documentelor procuraturii.

Nu se stie deocamdata ce suma va primi fiecare creditor in urma declararii falimentului si nici daca fondul mai dispune de o suma suficient de mare in conturile sale, pe care judecatorul sa o imparta creditorilor.

Anul trecut, cotidianul New York Post a publicat un articol potrivit caruia Al Pacino si Barbara Walters si-ar fi retras banii din acel fond de investitii cu putin timp inainte de arestarea lui Keneth Starr. Cu toate acestea, numele lui Pacino si Walters se regasesc pe lista creditorilor ce a fost citata in cererea de plasare sub protectia falimentului.