Debuturi impresionante ca cele ale superstarurilor Twilight Kristen Stewart si Robert Pattinson sau cel al excentricei Lady Gaga i-au adus pentru prima oara in topul 100 al celor mai faimoase celebritati. Mai mult, ei au depasit staruri ca Leonardo DiCaprio (locul 71), Julia Roberts (locul 77) si Jennifer Love Hewitt (locul 99). Cu toate acestea, Oprah Winfrey a fost vedeta castigatoare. 

In realizarea topului au fost luate in considerare atat veniturile castigate de staruri in decursul ultimului an, dar a contat si popularitatea acestora pe social media si in presa. Astfel, nu numai suma de bani castigata a stabilit clasamentul ci si notorietatea.

1.      Oprah Winfrey
Dupa ce a fost depasita de Angelina Jolie (locul 18 anul acesta) in 2009, Regina Mediei si-a recapatat coroana, cu un castig fabulos de 315 milioane de dolari in ultimele 12 luni.Stirea ca acest sezon al emisiunii conduse de Oprah va fi ultimul a concentrat toata atentia mass-mediei asupra miliardarei. Insa Oprah a beneficiat de o popularitate crescuta nu numai prin show-ul sau, o contributie semnificativa avand si revista, site-ul si postul sau de radio, aparitiile TV si in filme nominalizate la Oscar ca Precious.

2.      Beyonce Knowles
In urcare, pe locul 2 in acest an, Beyonce a reusit sa adune 87 de milioane de dolari numai in cursul anului trecut. Dintre acestia, 85 de milioane i-a adus numai turneul sau "I AM...", sustinand un portofoliu format din vanzari de albume, propria linie de imbracaminte House of Dereon, parfumul Heat si aparitiile in reclame pentru diverse companii de la Nintendo la L’Oreal.

3.      James Cameron
Omul care s-a declarat „Regele Lumii” a reusit sa stranga 210 milioane de dolari in ultimul an.  Succesul imens de care s-a bucurat filmul sau, Avatar, l-a ajutat pe regizor sa isi depaseasca propriul record la box office-ul global inregistrand incasari de 2,7 miliarde de dolari. Cu aparitia filmului pe Blu-ray si realizarea unei continuari pe drum, Cameron se poate astepta la venituri consistente pentru multa vreme.

4.      Lady Gaga
Cu o evolutie spectaculoasa in acest an, Lady Gaga a reusit sa depaseasca celebritati ca Madonna (locul 10) si U2 (locul 7), castigand suma de 62 de milioane de dolari in cursul ultimelor 12 luni. Turneul sau mondial Monster Ball in parteneriat cu Virgin Mobile si Polaroid, precum si aparitiile sale teatrale i-au castigat faima si atentia mass-media. Videoclipurile controversate au facut din cantareata de muzica pop o adevarata senzatie a web-ului, dovada fiind locul 1 ocupat pentru prezenta pe retelele sociale, comunitatile online si paginile de Internet.   

5.      Tiger Woods
In ciuda publicitatii negative de care a avut parte jucatorul de golf, el a reusit sa stranga 105 milioane de dolari din iunie 2009 si pana in prezent. Secretul succesului sunt parteneriatele de milioane de dolari cu Nike, Electronic Arts si Upper Deck care au reusit sa compenseze pentru pierderile cauzate de intreruperea contractelor cu Accenture, AT&T si Pepsi.

6.      Britney Spears
Nu foarte demult, lumea show business-ului o stersese pe Britney de pe lista celebritatilor. Cantareata de muzica pop a reusit totusi sa isi recastige pozitia prin turneul sau Circus, al cincilea cel mai profitabil din lume inregistrand incasari de 130 de milioane de dolari. Astfel, anul trecut ea a adunat 64 de milioane de dolari. Aparitiile pentru promovarea produselor Elizabeth Arden si Candies si locul 3 pentru popularitate pe web arata ca Britney va ramane in lumina reflectoarelor pentru ceva vreme.

7.      U2
Una dintre cele mai mari trupe de rock din lume, U2 a reusit prin turneul sau 360 sa stranga peste 311 milioane de dolari, cu fiecare show castigand aproximativ 10 milioane de dolari. Daca, in plus, luam in considerare vanzarile de albume, materiale promotionale si aparitiile obtinem trupa cu cele mai mari venituri din lume.  

8.      Sandra Bullock
Avand un venit de 56 de milioane de dolari in cursul anului trecut, Sandra Bullock este cea mai bine platita actrita. Mai mult, cu succesul de care s-a bucurat in The Proposal si The Blind Side, plus castigarea unui Oscar, Locul 1 ar fi trebuit sa fie al ei. Ce a facut-o sa coboare in clasament au fost insa scandalurile repetate provocate de despartirea de Jesse James care au transformat-o in tinta preferata a tabloidelor.

9.      Johnny Depp
Actorul din Alice in Wonderland a urcat in top anul acesta cu un venit de 75 de milioane de dolari. Filmul 3-D al lui Tim Burton a inregistrat incasari de 1 miliard de dolari, transformandu-l pe Depp in singurul actor cu rol principal in doua filme cu un asemenea box office.

10. Madonna  
Cantareata in varsta de 52 de ani a incheiat in 2009 al 4-lea cel mai profitabil turneu, avand incasari de 6 milioane pe noapte. In decursul ultimelor 12 luni, Madonna a strans un venit de 58 de milioane de dolari.