Declinul puternic al pietelor de capital si reducerile in masa de personal din sistemul bancar a determinat un numar record de angajati din City sa apeleze la tratament pentru dependenta, afirma Richard Kingdon, fondatorul firmei de consiliere City Beacon. Kingdon a lucrat cu aproape 100 de clienti in ultimii doi ani.

"Vad tot mai multi oameni care apeleaza la tot felul de substante pentru a face fata stresului", a spus el.

Unul din clientii acestuia, in varsta de peste 40 de ani, a inceput sa bea cantitati mari de alcool la 25 de ani. Ulterior a trecut la cocaina si a ajuns in imposibilitatea de a se opri din a-si "trage bonusurile de sase cifre pe nas". De doi ani, insa, nu a mai consumat alcool si nici droguri.

"Este plin de asa ceva in City. Dealerii de cocaina nu au dat faliment pentru ca m-am oprit eu. Pot sa va duc la cinci minute de aici in 15-20 de baruri unde ati putea cumpara, in mod sigur, cocaina", a spus el.

Cultura din City, de asumare de riscuri, are un rol in aceasta dependenta, considera bancherul. Superiorii acestuia erau interesati doar de profiturile pe care le genera, iar in scurt timp banii si puterea s-au dovedit a fi prea mult.

Anul trecut, Marea Britanie a urcat pe prima pozitie in Europa in privinta consumului de droguri, potrivit raportului anual al agentiei antidrog a UE.

Citeste si:

Programul de stimulare a tinerilor a creat peste 1.500 de locuri de munca. Statul a dublat bugetul initial pentru a face fata solicitarilor

Tragedia care a schimbat sistemul aviatic. Cum a fost reglementata industria aeriana din 2001 si pana astazi