Senatoarea Mihaela Popa a demisionat din PDL si s-a inscris in PNL. Aceasta a intrat in conflict cu presedintele PDL Emil Boc, anul trecut, la Congresul partidului. Atunci, a facut parte din tabara Blaga - Frunzaverde. Luna trecuta, cand Frunzaverde a plecat la PDL, senatoarea a cerut demisia lui Boc.

Si daca Frunzaverde a vorbit despre "Romania - stat politienesc" in momentul demisiei din PDL, Mihaela Popa i-a urmat exemplul.

Odata cu trecerea Mihaelei Popa in barca Opozitiei, USL are 67 de voturi in Senat, iar puterea doar 65. Un singur vot i-ar mai trebui opozitiei pentru a avea cvorumul necesar adoptarii legilor organice, iar acesta ar putea veni de la independentul Cezar Magureanu. Ales din partea PNL, el a trecut la UNPR dupa alageri, iar acum a demisionat din partidului lui Gabriel Oprea si pare tentat sa revina in randul liberalilor.

O data cu pierderea majoritatii in Senat, Puterea nu mai poate trece nicio lege fara sprijinul Opozitiei.

Mai mult, daca independentii Mircea Geoana si Cezar Magureanu vor vota alaturi de parlamentarii USL, Opozitia isi va putea impune la Senat punctul de vedere. Legi precum cea privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza la 5 procente sau scaderea CAS ar putea deveni realitate.

Demisiile din PDL din ultima vreme ar putea pune in pericol si Cabinetul Ungureanu, care se va confrunta saptamana viitoare cu prima motiune de cenzura. De altfel, premierul a facut astazi turul partidelor din arcul guvernamental pentru a stabili stategia la motiune.