"Este 1 aprilie, as fi preferat sa fie o gluma. Dar nu este deloc o gluma, este o realitate trista, care nu ne permite sa facem foarte multe glume de 1 aprilie: de azi, in mod oficial, Romania este in recesiune. Dupa doua trimestre consecutive cu scadere economica, este o realitate", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a apreciat ca actuala putere va spune ca "este tehnic in recesiune sau ca este statistic in recesiune".

"De cate ori avem o crestere de 0,01 la suta, am iesit din criza si suntem pe drumul cel bun. Cand suntem in recesiune, e doar o scadere statistica, sau tehnica, nu mai stiu cum spun cei de la putere", a comentat el.

Liderul PSD a apreciat insa ca este vorba despre "o realitate economica", influentata si de situatia europeana grea, care era insa cunoscuta "dinainte de a face aceste previziuni super-optimiste" dar si de "inconsecventa si lipsa de strategie economica a Guvernului PDL, condus pana in februarie de Emil Boc si, din februarie, de Mihai Razvan Ungureanu".

Totodata, Ponta a spus ca aceasta situatie este si "un semnal urias de alarma pentru ceea ce urmeaza".

"O tara aflata din nou in recesiune dupa cele mai dure masuri de austeritate luate la nivel european este o tara neatractiva pentru investitii straine, este o tara dificil de controlat din punct de vedere bugetar si este o tara pe care USL va trebui s-o guverneze in cele mai grele conditii in care o noua putere a trebuit sa preia puterea", a spus Ponta.

Nu este pentru prima data cand un oficial de la Bucuresti sustine ca Romania a reintrat in recesiune, atat ministrul Finantelor, cat si reprezentanti ai BNR declarand in ultima perioada ca ne economia Romaniei este in "recesiune tehnica".

Ministrul Finantelor: "Tehnic, Romania este aproape de recesiune"

BNR: Romania va intra in recesiune statistica in martie-aprilie