PSD-istii au pus suflet cand au redactat documentul, avand in vedere si citatele din "Scrisoarea a III-a" a lui Mihai Eminescu. Social democratii si PNL-istii spera sa atraga de partea lor cat mai multi alesi, insa, pana in ziua votului, jocurile sunt departe de a fi facute.

Din banca lor, liderii opozitiei au ascultat discursul premierului, in timp ce colegii lor fluturau de zor stegulete impotriva Guvernului.

Si cei de la putere se asteptau la tot ce-i mai rau. Una dintre garzile presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, avea la indemana o umbrela... pe care uitase sa o duca la masina.

Odata ce prim-ministrul si-a asumat raspunderea, social-democratii au depus motiunea de cenzura cu titlul "Opriti genocidul social!".

Daca o sa fie sau nu adoptata aceasta motiune, este inca greu de spus. Deocamdata, luni, patru parlamentari independenti au anuntat ca vor vota pentru demiterea Guvernului.

Opozitia are deocamdata 222 de voturi, fara sa ii punem la socoteala pe cei trei democrat-liberali care se mai gandesc pana saptamana viitoare. Alesii UNPR, cu exceptia a patru parlamentari, se vor abtine. Pentru demiterea Guvernului ar fi nevoie de 236 de parlamentari.