"Aceste masuri le avem cuprinse in programul de guvernare, incepand cu anul 2013, dupa ce vom castiga alegerile. Este un program de guvernare pe patru ani si nu sunt masuri care sa se ia acum, intr-o perioada scurta, pe un buget construit cu filosofia PDL", a spus ministrul muncii, potrivit Mediafax.

Mariana Campeanu a mai aratat ca daca Adriean Videanu ar fi citit programul de guvernare al USL ar fi vazut ca aceste masuri fiscale sunt stabilite la pachet, si anume reducerea contributiei de asigurari sociale cu 5% si cresterea salariului minim la 800 au 840 de lei, in functie de cum va fi construit bugetul. 

Ministrul Muncii a adaugat ca USL isi propune mai multe masuri care vizeaza sistemul de impozitare a salariilor si a tinut sa precizeze ca uniunea nu va renunta la cota unica. 

"Cota unica va ramane la 16%, dar va fi nivelul maxim si vom introduce niste cote mai mici pentru salarii mai mici, respectiv 8% pentru salarii mai mici decat salariul minim pe economie si 12% pentru salarii mai mici de 1600 de lei", a spus Campeanu. 

"Impreuna cu alte masuri de facilitati fiscale pe care incercam sa le introducem pentru mediul de afaceri, consideram ca vom construi acel mediu propice pentru scoaterea la lumina a unor locuri de munca care, in acest moment, sunt la negru sau la gri si sa cream posibilitatea infiintarii unor noi locuri de munca", a mai aratat aceasta.