"Acest lucru il dorim si facem toate eforturile necesare pentru a gasi solutiile adecvate, fara sa riscam stabilitatea financiara si echilibrele macroeconomice", a spus Georgescu, raspunzand intrebarilor jurnalistilor referitoare la promisiunile USL privind majorarea salariilor si restituirea CASS catre pensionari, potirvit Mediafax.

Intrebat de unde vor fi luati banii pentru aceste masuri, el a evitat sa dea un raspuns. El nu a vrut sa ofere un raspuns nici cand a fost intrebat despre retinerile sale in acceptarea postului de ministru de Finante, asa cum a afirmat premierul desemnat, Victor Ponta.

In schimb, Mariana Campeanu, propusa pentru Ministerul Muncii, a declarat ca prioritatile sale sunt respectarea legii si o cheltuire transparenta si corecta a banului public, primele masuri fiind de reparare, in sensul restituirii celor 15% la salariu bugetarilor si a sumelor oprite pensionarilor.

"Din punctul meu de vedere, al Ministerului Muncii, doresc ca in aceasta scurta perioada doua lucruri sa reparam: sa restituim cei 15% personalului bugetar, o masura abuziva si care trebuia reparata de mult si pensionarii sa primeasca sumele oprite pentru asigurarile sociale in mod abuziv", a spus Campeanu.

Ministrul propus la Munca a aratat ca daca nu vor fi gasiti banii, "ne asteapta o rectificare bugetara pentru restituirea salariilor si cautarea surselor pentru restituirea sumelor de la asigurarile de sanatate". "Ceea ce va pot confirma este ca o vom face", a adaugat Campeanu.