"Salariul este un element foarte important atunci cand se discuta de angajatii unei companii, iar de multe ori, pe langa diferitele beneficii oferite de un angajator, salariul poate reprezenta o metoda de fidelizare a angajatilor sau chiar de atragere a unor noi angajati. Mai mult, in capitala se ofera salarii cu peste 30% mai mult decat media pe tara", se arata intr-un comunicat al Trenkwalder.

Astfel, un programator software - indiferent daca este developer, team leader, project manager sau software architect - este recrutat cu un salariu de 1.500 - 2.000 de euro pe Luna, iar in cazul pozitiilor de management salariul creste pana la 5.000 euro sau chiar mai mult.

In domeniul bancar media unui salariu este aproximativ 1.000 de euro in cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager.

In ceea ce priveste nivelul de top management, in acest domeniu apar diferente foarte mari comparativ cu nivelul mediu.

"Un salariu pentru pentru o persoana din top management in domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse intre 100.000 si 1 milion de euro pe an sau mai mult, fara sa luam in considerare bonusurile si beneficiile pe care aceste persoane le primesc", a declarat in comunicat directorul general al Trenkwalder, Bogdan Florea.

Domeniul farma se afla de asemenea in topul celor mai bine platite locuri de munca, astfel ca un sales representative, clinical research associate sau un farmacist ajunge sa castige in medie 1.000 euro pe luna.

Salarii ofertante apar si pe partea serviciilor de transport, mai ales daca este vorba de transport aerian, audit, telecomunicatii sau industria tutunului.

Salariile in anumite regiuni ale tarii difera de Bucuresti. In zona de sud se castiga salarii cu 20% mai mici, in timp ce in regiunea de centru-vest cele mai bine platite locuri de munca sunt in domeniul bancar si industria auto.

Regiunea estica ofera cele mai mici salarii in comparatie cu celelalte, desi in Iasi exista un centru important de outsourcing BPO si IT care poate permite o crestere a recrutarilor in aceasta zona.

Compania de recrutare, selectie si plasare de personal Trenkwalder numara noua filiale in Sibiu, Bucuresti, Pitesti, Oradea, Timisoara, Cluj, Iasi, Arad si Brasov, cu 70 de consultanti si venituri consolidate de 20 de milioane de euro in 2010 (Trenkwalder si Trenkwalder Sobis).

Pachetul majoritar de actiuni este detinut de compania austriaca Trenkwalder.