La ora 14:57 GMT, petrolul Brent, de referinta la Londra, era tranzactionat in scadere cu 3,97 dolari, la 112,11 dolari pe baril. Cotatia petrolului Brent a coborat cu 15 dolari de la un maxim al anului, de 128,4 dolari pe baril, atins pe 1 martie.
Pretul petrolului destinat pietei americane este in declin cu 4,57 dolari, la 97,97 dolari pe baril.

"Cotatiile au coborat sub niveluri cheie, dupa date dezamagitoare de pe piata americana a muncii si din industria europeana, care sugereaza stagnarea redresarii economice, cu impact asupra consumului de energie", a declarat Gene McGillian, analist la firma Tradition Energy, preluat de Mediafax.

Declinul preturilor din aceasta saptamana arata ca temerile legate de inrautatirea perspectivelor economice sunt mai mari dect cele legate de tensiunile geopolitice cu Iranul.

Departamentul american al Muncii a anuntat vineri ca angajatorii au creat in aprilie 115.000 de locuri de munca, sub asteptarile analistilor, de 170.000 de posturi.

Datele sub asteptari de pe piata americana a muncii au alimentat temerile ca cererea de petrol din SUA, cel mai mare consumator la nivel mondial, va stagna.