Tender Grup, controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, a incheiat un acord de concesiune cu Agentia de Gestionare si Cooperare intre Senegal si Guineea – Bissau (AGC), pentru lucrari de explorare geologica pe un bloc petrolier in suprafata de 5.347 kilometri patrati. 

Suprafata concesionata, de dimensiunea unui judet in Romania, este un offshore in vestul Africii, in zona comuna dintre Senegal si Guineea Bissau, a anuntat joi Tender Grup

Acesta este primul contract de acest tip incheiat de o firma din Romania, iar in cazul unei descoperiri comerciale, Tender Grup are dreptul de a exploata suprafata respectiva. 

"Prima etapa, cea de explorare, este pe riscul grupului Tender si depaseste cateva zeci de milioane de dolari", se arata intr-un comunicat al companiei. 

Ovidiu Tender, proprietarul unui grup de firme specializat in diverse sectoare, si-a extins activitatile pe continentul african, unde vizeaza in principal explorarea si exploatarea resurselor, dar si serviciile pentru industria extractiva sau sectorul constructiilor.