"Exista discutii, dar sa nu ne hazardam, privind majorari de salarii si pensii. Cea mai buna varianta este sa mentinem pensiile si salariile la nivelul din 2011, daca vrem sa raspundem la prioritatea numarul unu: sa dam mai multi bani pentru investitii", a spus Ialomitianu. 

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca, din cate stie de la Guvern, nu se pot indexa pensiile de la 1 ianuarie 2012. 

"Cand ma refer la prudenta, ma refer la necresterea cheltuielilor. Ce pot spune cert la aceasta ora, despre pensii, e ca nu se vor taia sau impozita suplimentar pensiile. In rest, e o chestiune pe care o analizeaza Ministerul de Finante, Guvernul. Deci nu se vor face reduceri", a spus seful statului. 

Ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat la randul ei ca, cel mai probabil, bugetul pe 2012 va fi trimis Parlamentului fara masuri de indexare a pensiilor si crestere a salariilor pentru bugetari, existand varianta ca majorarile sa fie acordate in partea a doua a anului viitor, in functie de incasarile la buget, informeaza Mediafax.

Strategia fiscal-bugetara pentru 2012-2014, aprobata in vara de Executiv, stabileste ca in 2012 cheltuielile de personal nu pot trece de 7,2% din PIB, in scadere de la 7,5% in 2011.