In urma cu cateva ore, premierul Victor Ponta anunta ca Guvernul va aproba scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International (FMI) si ca documentul va fi prezentat public, deoarece el asigura "un nou mod de a guverna" si nu mai doreste ca termenii intelegerii sa fie ascunsi, ca in perioada fostelor guverne.

Marti insa, dupa sedinta de guvern, ministrul Finantelor a afirmat ca scrisoarea poate fi prezentata public doar dupa ce este avizata in board-ul Fondului, aceasta fiind procedura aplicata si de fostele guvernari.

"Aici este o practica de mai multa vreme, si anume ca documentele negociate sunt documente de lucru ale FMI si CE, iar circuitul este unul specific institutional. Ele devin publice in momentul in care au trecut prin Consiliul de Administratie al FMI si se posteaza pe site-ul Fondului, al Ministerului Finantelor si Bancii Nationale a Romaniei", a spus ministrul Finantelor, Florin Georgescu, citat de Mediafax.

Board-ul FMI se va reuni abia in Luna iunie pentru a aproba si scrisoarea de intentie cu Romania.

Intr-o emisiune televizata, premierul Victor Ponta a declarat ca "stapanea mai putin" acest domeniu, dar ca a intrebat si a inteles ca documentul poate fi prezentat public abia dupa acordul din board-ul FMI. "Imediat cum exista acest acord din partea board-ului, va asigur ca dam publicitatii scrisoarea", a spus Ponta.

Aceasta procedura a fost insa aplicata de guvernele PDL anterioare si criticata constant de catre PSD din opozitie, cu acuzatii de "secretomanie" pentru nepublicarea documentului imediat dupa incheierea negocierilor.