"Lupta pentru putere care a declansat o criza politica in Romania s-a intensificat miercuri, in contextul in care alianta guvernamentala a premierului Victor Ponta a luat masuri pentru posibila suspendare a presedintelui Traian Basescu", noteaza Financial Times, prezentand situatia politica de la Bucuresti. 

"Disputa politica dintre cei doi lideri romani starneste preocupari in legatura cu situatia statului de drept intr-o tara care a aderat la Uniunea Europeana in 2007. De asemenea, situatia politica exercita presiuni asupra leului, pe fondul preocuparilor ca reformele economice ar putea fi afectate", explica FT. 

De cand a devenit premier, "Victor Ponta, alaturi de alianta de stanga Uniunea Social Liberala (USL), a incercat sa isi consolideze puterea – ignorand apelurile la demisie, pe fondul acuzatilor ca ar fi plagiat teza de doctorat", subliniaza Financial Times. 

"Disputele politice de la Bucuresti starnesc preocupari la nivel international", atrage atentia FT, reamintind ca Viviane Reding, comisarul UE pentru Justitie, declara marti ca este "profund ingrijorata" de recentele atacuri la adresa Curtii Constitutionale din Romania.