11.16  Traian Basescu a plecat de la Parlament, dupa ce si-a prezentat punctul de vedere dupa citirea cererii de suspendare a sa din functie. Sedinta plenului reunit continua.

11.09 "Imi reprosati angajarea publica si declaratiile pe care le-am facut. Nu am vazut fapte incriminate, am vazut declaratii". "Vreau sa stiti ca, de cele mai multe ori, declaratile mele au fost expresia parteneriatului cu coalitia de guvernare, Guvern, Banca Nationala, in momente extreme de criza. Am vrut ca si majoritatea parlamentara, si institutiile, sa inteleaga ca sunt partenerul lor, ca nu ma ascund la Cotroceni sa spun «Ce rau ati facut!» cand stiam foarte bine ca nu aveam alte solutii pentru a preveni intrarea tarii inr-o situatie foarte dificila", a spus Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in plenul Parlamentului, ca nimeni nu va veni sa faca ordine in Romania, "nici Bruxelles-ul, nici Washington-ul nici Beijing-ul sau Moscova", iar Executivul si majoritatea parlamentara sunt dispusi sa dea lovituri consistente functionarii statului.

11.08  "Azi aud ca am taiat eu pensiile pensionarilor. Stiu ca, prin dese declaratii, s-a reusit propagarea acestei convingeri si catre pensionari. La referendumul de suspendare mi-as dori mult sa fiu votat de pensionarii care nu au pierdut nimic la pensie sau de pensionarii carora le-a crescut pensia in timpul mandatelor mele, mai ales acelora care aveau pensii de 17-18 lei si pe urma au dobandit 350 de lei - pensia sociala. Mi-as dori sa fiu votat de acei carora nu le-au scazut pensiile", a declarat Traian Basescu.

11.06 Presedintele Traian Basescu a declarat ca "unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu" a afimat ca trebuie controlata justitia, seful statului precizand ca Parlamentul nu va putea intoarce institutiile la modul de supunere din 2000-2004.  "Doamnelor si domnilor senatori si deputati, va inselati amarnic. Sunt opt ani de cand, cu migala, cu perseverenta, s-a construit independenta justitiei fata de politic", a spus Basescu.

11.05 Traian Basescu a facut apel catre parlamentari sa continue si sa finalizeze procedura de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, respectand institutiile si Constitutia si atunci le va multumi intrucat i-au creat conditiile legale pentru a merge in fata poporului. 

"Nu ati vrea, cu ocazia referendumului de validare, sa organizati si referendum pentru Parlament unicameral, pentru validarea noii Constitutii, in care sa introduceti doar atat: Parlament unicameral si 300 de parlamentari?", a spus Basescu.

11.04 Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in Parlament, ca documentul de suspendare are ca obiective de fond punerea sub controlul PSD si PNL a institutiilor statului , in principal a justitiei si nepunerea in aplicare a referendumului din noiembrie 2009. 

Sefului statului a spus ca documentul de suspendare are patru mari obiective, trei de fond si unul conjunctural.  Traian Basescu a precizat ca unul dintre obiective este punerea sub controlul PSD si PNL a institutiilor statului, in principal a justitiei. 

Basescu a precizat ca un alt obiectiv este punerea institutiilor sub controlul de partid.  De asemenea, el a aratat ca un alt obiectiv este nepunerea in aplicare a referendumului din noiembrie 2009, in care romanii au decis ca vor Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari.

11.07 Traian Basescu a declarat in Parlament ca unul dintre motivele solicitarii de suspendare a sa din functie este conjuctural, determinat de faptul ca premierul Victor Ponta, furnizat de USL, a ajuns sa fie cunoscut in toata lumea ca "primul-ministru copy paste".

11.00 Presedintele Traian Basescu a declarat ca doreste sa participe la dezbaterea cererii de suspendare a sa din functie, vineri, precizand ca la sedinta de joi face o scurta prezentare.

10.00 Traian Basescu a ajuns la Parlament. A dat mana cu Zgonea si Antonescu, dupa care a intrat in cladirea Parlamentului.  In hol, presedintele a fost intampinat si de deputatul PDL Ioan Oltean.  Ulterior, presedintele Romaniei a intrat in biroul de protocol de la Camera Deputatilor. 

Pe holul Parlamentului, in timp ce se indrepta spre sala de plen, Traian Basescu a fost intrebat de jurnalisti daca cererea de suspendare a sa din functie este constitutionala. 

"Asta numai Curtea Constitutionala poate decide", a raspuns Traian Basescu.

Parlamentul se reuneste, joi, in sedinta comuna, pentru citirea cererii USL de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, in timp ce dezbaterea si votul asupra acestei solicitari urmeaza sa aiba loc vineri. 

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a mentionat ca presedintele Traian Basescu, in cazul in care doreste, dupa citirea propunerii, poate sa vorbeasca in Parlament si sa prezinte un punct de vedere fata de acest document. El a precizat ca seful statului poate veni si joi, in sedinta in care se citeste cererea de suspendare, dar si la cea in care se dezbate si se voteaza aceasta, cand are dreptul, spre deosebire de initiatori sau de grupurile parlamentare, sa intervina de cate ori doreste in dezbatere. 

Constitutia precizeaza ca presedintele poate da Parlamentului explicatii privind faptele care i se imputa. 

Presedintia a confirmat miercuri primirea solicitarii de suspendare din functie a lui Traian Basescu.

Tot joi, Parlamentul urmeaza sa trimita cererea de suspendare Curtii Constitutionale spre avizare, informeaza Mediafax.