"Vreau sa stiti ca Romania are un avantaj in acest context global, pentru ca nu este prinsa in criza datoriilor suverane. Romania are o datorie publica in PIB in jur de 31,8%, cu mult sub maximul de 60% permis de Maastricht, cu mult sub ce are Grecia,162% sau 119%, Italia, datorie publica in Produsul Intern Brut. Acest lucru ne ajuta sa putem atrage investitori. Dar, daca nu mentinem in continuare o politica prudenta, datoria poate creste foarte repede, intrucat din nefericire dobanzile la banci au crescut foarte mult din cauza Greciei si a instabilitatii din zona. Daca nu mergem in continuare cu o politica prudenta, ritmul de indatorare va creste foarte repede si putem si noi, intr-un an, intr-un an si jumatate, sa ajungem intr-o situatie apropiata de cea a unor tari cu dificultate din Uniunea Europeana", a declarat Emil Boc. 

Premierul a afirmat ca Guvernul are in vedere accelerarea procesului de restructurare a companiilor de stat, prin introducerea managementului privat la aceste companii. 

"Procesul de restructurare a companiilor de stat trebuie sa mearga in maniera accelerata si ma refer aici, in special, la introducerea managementului privat la companiile de stat. Este prioritatea majora pe care o avem pe linia reformelor companiilor de stat, pentru ca de acolo se pot aduce multi bani la bugetul de stat, bani care in ultimii 20 de ani s-au dus la clientela politica. Asta este realitatea si trebuie spusa in fata, asa cum este", a precizat Boc, potrivit Mediafax.