"Politica de investitii nu este insa facuta numai de guvern, ci si de autoritatile locale, iar acestea trebuie sa inteleaga ca nu orice investitie intr-o panseluta sau intr-un parc din padure aduce efecte benefice in economie", a afirmat seful Executivului.

"Se vorbeste tot mai mult la nivelul Uniunii Europene de pericolul revenirii recesiunii in anul 2012. Eu spun ca acest pericol nu este complet inlaturat si ca oricand este posibil. Pentru a evita revenirea Romaniei in recesiune, nu avem alta alternativa decat continuarea reformelor, sa cheltuim cat producem si ceea ce imprumutam sa ducem in investitii", a spus Boc, la o conferinta pe teme economice. 

Premierul a asigurat ca bugetul pentru anul viitor nu va include politici electorale, deoarece stabilitatea macroeconomica este de preferat in locul unor "politici aventuriere". 

"In politica pentru 2012 nu veti gasi nimic care sa aiba de-a face cu anul electoral, cu toate consecintele pentru ceea ce inseamna partidele care compun coalitia, dar cred ca o coalitie responsabila tocmai printr-un asemenea mod de manifestare isi poate demonstra credibilitatea", a declarat Boc. 

Surse din cadrul UDMR au declarat la inceputul acestei saptamani agentiei Mediafax ca parlamentarii Uniunii au mandatat conducerea formatiunii sa insiste in Guvern pentru solutii care sa permita anul viitor majorari salariale si cresterea pensiilor, teme care sa fie discutate si in urmatoarele intalniri cu oficialii Fondului Monetar International. 

Seful Guvernului a precizat insa, in conferinta economica organizata marti, ca nu vede anul 2012 "in roz" si ca este nevoie de responsabilitate in politica bugetara. 

"Daca exista o temere, aceasta este legata de clasa politica, de a nu repeta greselile politice din 2008. Daca acestea se vor repeta, Romania se va scufunda", a spus Boc. 

 Boc a asigurat totodata ca Guvernul va limita anul viitor deficitul bugetar la maximum 3%, incluzand si pierderile unor companii de stat. 

Premierul a anuntat luni ca proiectul bugetului de stat pentru anul viitor a fost finalizat de Guvern, dar va fi inaintat Parlamentului dupa ce Comisia Europeana (CE) va anunta prognoza de crestere economica pentru Romania si dupa ce tinta de deficit pentru 2012 va fi stabilita cu FMI si CE.