"Am decis sa demisionez din functia publica de director al Departamentului numit generic «Directia de Control al Marilor Averi», din cauza faptului ca sunt un om de onoare. Refuz sa lucrez intr-o administratie publica condusa de un premier care in ultimii ani a atacat si denigrat continuu activitatea ANAF si a conducerii acesteia din considerente personale si politice. In timpul mandatului am incercat, si in buna parte am reusit, sa instaurez un principiu foarte clar : «Legea fiscala trebuie respectata de toti contribuabilii». Doar asa am reusit in toti acesti ultimi ani, marcati de o criza economica financiara globala profunda, sa asiguram veniturile bugetare necesare platii pensiilor, salariilor si finantarii investitiilor statului. In viitor voi activa in mediul privat, avand deja cateva oferte de colaborare de la companii private, insa analizez in perioada urmatoare si varianta de a intra in politica", a declarat fostul presedinte ANAF.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, ulterior, ca presedintele agentiei, Serban Pop, a avut joi o intalnire cu Sorin Blejnar, fiind acceptata incetarea raporturilor de munca ale acestuia cu ANAF incepand cu data de 3 mai.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF, in urma cu doua saptamani, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a reprosat ca nu a atins tinta privind colectarea in doua luni de venituri suplimentare reprezentand 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

Dupa revocarea de la conducerea ANAF, Blejnar a revenit in functia publica de conducere a departamentului care va controla marile averi, pe care a ocupat-o in vara anului trecut in baza Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici.

Primele discutii legate de infiintarea acestui departament au fost initiate in 2009 chiar de Blejnar, an in care acesta a initiat, impreuna cu fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea, si programul de restructurare a administratiei financiare, derulat impreuna cu Banca Mondiala.