Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Conducerea ANAF va fi preluata de Serban Pop. Serban Pop a ocupat postul de vicepresedinte ANAF in perioada in care Guvernul era condus de Calin Popescu Tariceanu. Pop a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, in ianuarie 2009.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a comunicat lui Sorin Blejnar prin telefon ca va fi revocat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), acesta nefiind chemat la sediul Guvernului pentru o discutie cu premierul, au declarat surse oficiale.

"A fost o analiza la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, in intervalul celor 60 de zile. In urma analizei, s-a constatat ca nu a fost o colectare eficienta", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

In Luna februarie, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

El a precizat atunci ca impunerea unui plafon ridicat de venituri obtinute intr-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcana" pentru demiterea sefului ANAF, ci o metoda prin care va fi stabilita eficienta fiecarei persoane implicate.