Sunt cat se poate de ferm cu chestiunea aceasta si, repet, nu am o frana politica si nu ezit in niciun moment ca de la ministru pana la ultimul secretar de stat pana la directorii de deconcentrate sa actionez exact in acelasi fel, chirurgical si fara sa am un calcul in spate", a sus Ungureanu, la postul public de televiziune, potrivit Mediafax.

El a aratat ca mandatul PDL de a lasa decizia de schimbare a sefilor de agentii guvernamentale la latitudinea primului-ministru ii intareste pozitia si va face uz de acest mandat, analizand performantele inregistrate la toate aceste structuri, inclusiv ANAF si CNAS.

"Luna februarie este momentul zero, cine tine pasul merge mai departe", a spus Ungureanu.

In luna februarie, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

El a precizat atunci ca impunerea unui plafon ridicat de venituri obtinute intr-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcana" pentru demiterea sefului ANAF, ci o metoda prin care va fi stabilita eficienta fiecarei persoane implicate.

Intrebat daca intentioneaza sa-i schimbe din functii pe seful ANAF, Sorin Blejnar, si pe seful CNSAS, Lucian Duta, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns: "E o chestiune interna a Guvernului si veti afla".