Intrebat de Reuters TV daca VW a gasit un succesor pentru Poetsch, Winterkorn a spus: "Vom raspunde la intrebari legate de personalul companiei cand acestea vor fi rezolvate"

Desemnarea lui Hans Dieter Poetsch ca presedinte al VW il va ajuta pe Winterkorn sa-si prelungeasca mandatul pana in 2018. Dar expertii se asteapta ca schimbarea conducerii VW sa nu ajute prea mult compania germana, care se confrunta cu un declin al vanzarilor in China si cu necesitatea imbunatatirii marjelor de profit si a performantelor in SUA. 

Volkswagen vrea sa reduca costurile la brandul VW cu 5 miliarde euro pana in 2017, pentru a putea micsora decalajul care il separa de liderul mondial Toyota in termeni de profitabilitate.

Unele modele VW ar putea fi retrase de pe piata. 

In functie de conditiile economice, Volkswagen se asteapta ca in 2015 veniturile sa creasca cu pana la 4%.

De asemenea, compania vrea sa-si majoreze vanzarile si profitul operational. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania. 

VW vrea sa devina cel mai mare producator auto din lume pana in 2018. A devansat deja grupul american General Motors in 2013, devenind al doilea mare producator auto mondial, dupa Toyota.