Volkswagen a informat ca boardul sau va vota la reuniunea din 25 septembrie o propunere referitoare la prelungirea contractului pentru CEO-ul Martin Winterkorn pana la finele lui 2018. 

"Cu Martin Winterkorn la carma ne vom continua traseul de succes din ultimii ani", a declarat Berthold Huber, care din aprilie l-a inlocuit, temporar, pe Ferdinand Piech in functia de presedinte al Consiliului de Administratie. 

Ferdinand Piech a demisionat in mai din toate functiile detinute la Volkswagen, dupa ce a incercat, fara succes, sa-i convinga pe membrii Consiliului de Supraveghere sa-l schimbe din functie pe actualul director general Martin Winterkorn.

De nationalitate austriaca, Ferdinand Piech (78 ani) este unul dintre mostenitorii dinastiei Porsche si una dintre figurile proeminente in mediul de afaceri din Germania. 

Volkswagen vrea sa devina cel mai mare producator auto din lume pana in 2018. Compania a devansat deja grupul american General Motors in 2013, devenind al doilea mare producator auto mondial, dupa Toyota. Volkswagen are 600.000 de angajati si 119 de fabrici pe plan global.