Este vorba despre aprox 50.000 de unitati din cele mai vandute modele Xtrail si Qashqai. Nissan isi anunta clientii ca exista riscul ca directia sa se rupa. Importatorul nu a precizat daca aceasta campanie a inceput in Romania si nici nu a dat publicitatii cifre.

Rechemarea a inceput insa deja in Marea Britanie si Italia. Proprietarii sunt anuntati asupra riscului desprinderii unui surub important pe axul directiei si daca se continua conducerea vehiculului in aceste conditii, capacul cu surub se poate desprinde complet de pe caseta de directie. In aceste conditii, cand vehiculul executa un viraj cu un unghi amplu, axul pinion se poate desprinde cu riscul pierderii directiei.

Intre timp Toyota continua cea mai ampla campanie de rechemari din tara noastra cu aproape 12.000 de unitati afectate de un defect la pedala de acceleratie. Constructorul a anuntat insa ca modelul Corolla care a intrat in vizorul autoritatilor americane nu s-a vandut in tara noastra.

Asadar, langa Toyota cu aproape intreaga lor gama de vehicule mici si medii, ar putea veni Nissan cu Xtrail si Qashqai. Pe lista se mai afla Renault cu Kangoo, Megane si Scenic, ultimele doua cu probleme la pedala de frana. La nivel international rechemarile depasesc deja 20 de milioane de autovehicule.