"Potrivit propriei noastre anchete, conducatorul auto resimte o rezistenta a volanului.  In cazul in care vom gasi defectiuni, vom face rechemari in service,  insa numarul plangerilor este mai mic de 100", a declarat vice-presedintele Toyota, Shinichi Sasaki.

Potrivit articolelor din presa americana, utilizatorii se plang ca autoturismele vireaza prea brusc spre stanga sau spre dreapta, la o viteza de peste 65 km/h, soferul fiind obligat sa intoarca volanul in directia opusa, pentru a avita accidentele.  Alti posesori de Corolla sustin ca trebuie sa tina volanul foarte strans, pentru a pastra masina pe linie dreapta.
Masinile din gama Toyota Corolla au fost cele mai bine vandute autoturisme ale producatorului nipon, cifra depasind 30 de milioane din anii 60’ pana in prezent.

Toyota se confrunta deja cu mari probleme de imagine, care au dus la scaderea vanzarilor la inceput de an, dupa ce a rechemat in service peste 9 milioane de masini din intreaga lume, pentru probleme la pedala de acceleratie, pentru unele modele, si la sistemul de franare la alte modele.

Rechemarile nu sunt facute doar de Toyota.Si alti constructori auto au probleme, rechemarile fiind facute inclusiv in Romania.

Intr-o adresa catre ANPC, oficialii Renault anunta ca exista riscul ca pedala de frana sa se rupa la anumite modele. Asadar, toti proprietarii modelelor cu probleme au fost chemati la service, iar mecanicii vor verifica pedala si o pot schimba.

 

Este vorba despre modelele Megane 3 si Scenic 3 produse in iunie si iulie 2009. Riscul este ca soferul sa piarda franarea in cazul desprinderii acesteia din sudura.

 

“Rechemarea este transparenta si gratuita”, spune Jean Francois Martin, director post-vanzare Renault