Chiar daca rechemarea a fost anuntata pe 21 ianuarie, americanii au reactionat imediat. Ultima treime din zilele lunii ianuarie a influentat negativ vanzarile intregii luni.

In consecinta, americanii s-au indreptat spre alte marci precum Mercedes, Buick, Volvo si Volkswagen.
Liderul de crestere in Statele Unite a fost Mercedes-Benz. Vanzarile marcii germane s-au majorat cu 45% in ianuarie, la 15.158 unitati. Majorari de peste 40% au avut marcile Buick, Volvo si Volkswagen.

Ca numar de masini vandute in ianuarie, Chevrolet ocupa prima pozitie, cu 105.294 unitati, urmata de Ford(99.888 unitati). Toyota a ocupat a treia pozitie cu 83.279 de masini vandute.

Constructorul auto japonez Toyota, a rechemat pentru verificari,  luna trecuta, 2,3 milioane de masini din Statele Unite, dupa ce toamna trecuta a mai chemat in service 4,2 milioane de autoturisme pentru probleme la pedala de acceleratie.

Ulterior, comapania  a extins rechemarea in service si in Europa, unde sunt vizate 1,8 milioane de masini.
Si, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, calvarul producatorului auto nipon se amplifica. Peste 100 de clienti din Japonia si Statele Unite reclama probleme la frana ultimului model Prius. Compania analizeaza in prezent plangerile, urmand sa se decida daca va face o rechemare in service si pentru acesta noua problema.

Cert este in momentul de fata  faptul ca imaginea Toyota de masina super-fiabila se zdruncina, iar efectele negative in vanzari  nu intarzie sa apara. Este asteptata o scadere cu 2 miliarde de dolari a vanzarilor Toyota in acest an.