Fabrica Continental din Sibiu este cea mai mare din Zona Industrială Vest a municipiului Sibiu, cu 4.500 de angajaţi. Deşi şi-a restrâns activitatea în această perioadă, fabrica a continuat să angajeze oameni şi nu a disponibilizat pe nimeni.

"Angajările continuă. Căutăm atât ingineri, programatori, cât şi tehnicieni specializaţi în instalaţii, electrotehnică şi chiar recrutăm pentru o brigadă de pompieri a Continental Sibiu. Bineînţeles, procesul de recrutare a fost adaptat circumstanţelor şi interviurile se desfăşoară strict online", a explicat Alice Nistor, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, fabrica de la Sibiu nu a întrerupt complet producţia în ultimele două luni şi îşi va relua activitatea la capacitate maximă, începând de luni, 11 mai. Numai în ultimele două săptămâni unii angajaţi şi-au luat concediu, iar alţii au fost trimişi în şomaj tehnic.

Citește și: Primul tren cu români pleacă spre Europa în plină pandemie. Cine poate merge în străinătate și ce reguli trebuie să respecte

"Fabrica de componente electronice din Sibiu a suspendat temporar activitatea pe majoritatea liniilor de producţie între 30 aprilie şi 10 mai. Pentru angajaţi, acest lucru înseamnă, în funcţie de situaţia fiecăruia: concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru care vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, şomaj tehnic. Anumite linii de producţie au continuat să funcţioneze însă fără întrerupere astfel încât compania să îşi poate îndeplini obligaţiile de livrare. În restul departamentelor, activitatea a continuat normal. Cei mai mulţi dintre angajaţii care ocupă funcţii administrative, precum şi majoritatea celor din centrul de cercetare şi dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp", a mai precizat reprezentantul uzinei.

Continental este una din puţinele fabrici din Sibiu care îşi testează angajaţii de COVID-19, aşa cum sunt testaţi pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Testele de COVID-19 sunt o măsură suplimentară de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Tot în această fabrică, fiecare angajat este verificat dacă poartă corect masca de protecţie.

Potrivit sursei citate, la Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unităţi electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Grupul german Continental, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, cu peste 240.000 de angajaţi, este afectat de încetinirea vânzărilor de automobile pe plan global şi de trecerea de la maşinile pe benzină şi motorină la cele electrice şi hibride.

În primul trimestru din 2020, vânzările Continental s-au situat la 9,84 miliarde de euro (10,65 miliarde de dolari), peste previziunile interne ale companiei (între 9,4 şi 9,8 miliarde de euro), dar sub nivelul de 11 miliarde de euro raportat în perioada similară din 2019.

Grupul a anunțat că va extinde reducerile de costuri, după ce profitul operaţional a scăzut cu 47%, pe fondul măsurilor adoptate pentru a ţine sub control pandemia cu coronavirus, care au dus la un declin de 25% al producţiei auto globale.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Potrivit companiei, Continental România are peste 20.000 de angajați pe piața locală, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.