Samsung, printre clientii careia se numara BMW Group Volkswagen, Jaguar si Land Rover, a precizat ca uzina din apropierea Budapestei ar urma sa demareze productia in a doua jumatate a lui 2018 si va putea sa furnizeze anual baterii pentru 50.000 de automobile electrice.

"Noua uzina ne va ajuta la reducerea costurilor logistice si la satisfacerea rapida a cererilor venite de la clientii nostri, avand in vedere ca mai multe companii europene au uzine de productie in jurul Ungariei", a informat Samsung SDI, o companie afiliata concernului Samsung Electronics, intr-un comunicat de presa.

Aceasta va fi cea de a treia uzina la care Samsung va produce baterii destinate automobilelor electrice, dupa cele de la Ulsan (Coreea de Sud) si Xian (China).

Rivalul LG Chem intentioneaza, la randul sau, sa construiasca in Polonia o uzina pentru productia de baterii destinate automobilelor, electrice in ideea de a raspunde la cererile crescute venite din partea producatorilor europeni.

Firma japoneza de cercetare de piata B3 estimeaza ca piata globala de automobile electrice va ajunge la o valoare de 20.700 miliarde woni (aproximativ 18 miliarde de dolari), de la aproximativ 3.700 miliarde woni in 2013. Pentru a raspunde la cresterea cererii, Samsung SDI a anuntat anterior ca intentioneaza sa investeasca aproximativ 3.000 de miliarde woni in productia de baterii destinate automobilelor electrice pana in 2020.