Renault va asambla modelul Bluecar vandut de Bollore la uzina sa din localitatea franceza Dieppe incepand cu cea de-a doua jumatate a anului viitor, se arata intr-un comunicat al constructorului auto, care nu a oferit detalii despre numarul de masini care vor fi asamblate, informeaza Bloomberg.

In plus, cele doua companii vor infiinta o companie mixta, detinuta in proportie de 70% de Bollore, care va oferi servicii de inchiriere in sistem car-sharing atat in Franta, cat si in alte state din Europa.

Automobilele Bluecar, concepute de casa italiana de design Pinifarina si produse de Cecomp, au o autonomie de rulare la o singura incarcare a bateriilor de 241 de kilometri si sunt deja folosite in cadrul unui program de partajare auto din Paris. Bollore a anuntat recent ca va lansa un serviciu similar in Indianapolis.

Acordul dintre Renault si Bollore presupune si realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea producerii, de catre Renault, a unei masini electrice cu trei locuri echipate cu baterii Bollore.

Alianta Renault-Nissan are un buget de 4 miliarde de euro pentru dezvoltarea de masini electrice pe termen mediu. in 2013, constructorul francez a vandut 19.093 de masini electrice, dintr-un total de 2,63 milioane de vehicule vandute.

Actiunile Renault au urcat cu 0.1% la 62,27 euro pe bursa din Paris dupa publicarea anuntului, in timp ce titlurile companiei Blue Solutions, producatorul de baterii al grupului Bollore, au castigat 1,6% la 35,2 euro.