"Speram ca Twizy sa isi creeze repede adepti in randul celor cu o mentalitate deschisa spre noi solutii de transport care sa faca fata aglomerarilor urbane, dar si celor interesati de aspectele ecologice si de economie", a declarat, intr-un comunicat, Thomas Dubruel, director general Renault Commercial Roumanie.

Twizy dispune in partea frontala de o trapa care acopera cablul de incarcare, iar masina se poate bransa la orice priza de 220 V. Bateria se incarca complet in 3 ore si 30 de minute.

Dotarile standard de confort si siguranta includ airbag frontal, frane cu disc pe toate rotile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranta, sistem de dezaburire si pre-echipare audio, tapiterie rezistenta la apa, 2 torpedouri si 2 spatii de depozitare in spate.

Printre dotarile optionale se regasesc sistemul de usi cu deschidere verticala, jante de aliaj, acoperis panoramic sau senzori de parcare.

Twizy este disponibil in doua variante: Twizy Urban 45, de la 7000 euro, si Twizy Urban 80, de la 7.700 euro, sumele incluzand TVA.

La aceste preturi se adauga chiria bateriei, de la 30 euro TVA inclus/ luna, pentru un rulaj de 2.500 km/an.