Sistemele de alarma au fost proiectate, testate si verificate de Falcon Electronics, conform cerintelor centrului de inginerie al Renault. Componentele sunt fabricate in China, potrivit Agerpres.

Colaborarea dintre compania romaneasca si gigantul auto francez se desfasoara de 10 ani, Falcon fiind furnizor Dacia pe segmentul senzorilor de parcare aftermarket. Inceput ca un parteneriat la nivel national, colaborarea Falcon - Dacia s-a extins, la acest moment Falcon acoperind 80% din necesarul de senzori de parcare pentru modelele Dacia la nivel european.

La baza acestor proiecte se afla Departamentul de Cercetare si Dezvoltare Falcon, care si-a inceput activitatea in domeniul aftermarket, cu proiectarea sistemelor de securitate si cu dezvoltarea de software personalizat pentru interfete digitale care asigura compatibilitatea sistemelor de securitate cu majoritatea modelelor de masini europene. Furnizarea de senzori de parcare si, ulterior, a sistemelor de alarma au reprezentat tranzitia normala catre pozitia de producator de sisteme OEM - echipamente livrate direct catre producatorii de autovehicule.

“Participam la licitatii cu sisteme de siguranta si pentru alte modele Renault. Ne miscam pe o piata foarte competitiva, concurand cu mari nume ale industriei din Franta si Italia”, spune Dan Cutui, directorul si fondatorul Falcon Electronics.

Pentru viitor, Falcon Electronics isi propune sa exploateze tehnologiile din sfera asset managementului, prin crearea de sisteme de securitate care monitorizeaza starea autovehiculului si ofera informatii prin intermediul comunicatiilor prin satelit. Informatiile furnizate vor merge de la localizare pana la imagini video ale masinii.

Potrivit companiei, dezvoltarea acestui nou segment de business va duce la cresterea cifrei de afaceri a Falcon, care anii trecuti a fost in jurul valorii de 4,4 milioane de euro. In 2015, compania preconizeaza o crestere de peste 10%, la 5 milioane de euro.

Falcon Electronics este liderul pietei romanesti in domeniul echipamentelor electronice pentru autovehicule. Cu 20 de ani de experienta in importul si distributia de electronice auto, Falcon comercializeaza produse apartinand unor branduri de renume mondial precum Viper, Parrot, Sony, JVC, Cobra, Escort.