Ferdinand Piech a demisionat in mai din toate functiile detinute la Volkswagen, dupa ce a incercat, fara succes, sa-i convinga pe membrii Consiliului de Supraveghere sa-l schimbe din functie pe actualul director general Martin Winterkorn.

Ferdinand Piech( 78 de ani) este unul dintre mostenitorii dinastiei Porsche si una dintre figurile proeminente in mediul de afaceri din Germania. 

In urma plecarii patriarhului Piech, fostul sef al sindicatului, Berthold Huber, a fost desemnat sa conduca compania timp de cateva luni.  Ar putea ramane probabil in functie cel putin pana la sfarsitul anului.

Unul dintre candidati, Wolfgang Porsche, care conduce deja Consiliul de supraveghere, nu mai este disponibil pentru functia de presedinte al VW, sustine "Bild am Sonntag", transmite Agerpres.

Publicatia adauga ca nepotul lui Porsche, Ferdinand Oliver Porsche, este de asemenea unul dintre cei care viseaza la functia de presedinte, asa cum este si Winterkorn. 

Reprezentantii Volkswagen nu au comentat informatiile. 

"Cautarea unui nou presedinte al Consiliului de supraveghere este o prioritate pentru investitori. Candidatul ideal trebuie sa aiba o experienta vasta in industria auto si, daca este posibil, sa provina din afara companiei sau sa fie neutru", a declarat recent Ingo Speich, manager de fond la Union Investment, care detine 0,6% din actiunile VW. 

Profitul Volkswagen a depasit estimarile analistilor in T1 din 2015. Cel operational a urcat cu 17%, la 3,33 miliarde de euro, in timp ce analistii se asteptau la 3,12 miliarde de euro. Castigurile au fost sprijinite de redresarea economiei europene si de progresele in programul de reducere a costurilor anuale cu cinci miliarde de euro, pana in 2017. 

VW vrea sa devina cel mai mare producator auto din lume pana in 2018.