Constructorii circuitului spera ca pista lor va fi o supapa pentru mania vitezei excesive de care sufera multi soferi. In loc sa-si riste viata in curse ilegale, vitezomanii isi pot incerca reflexele si masina pe circuit, de data aceasta fara teama de sanctiuni.

Primul circuit profesionist din Romania va avea o lungime de peste 4 km, iar pista va avea o latime de maximum 14 metri. Asta inseamna ca viteza maxima de rulare va fi de peste 300 de km la ora.

"Circuitul va fi inchiriat si persoanelor fizice cu ziua sau cu ora. Dupa care nu o sa mai mearga pe autostrada cu vitezele cu care mergeau”, spune Catalin Manea, unul dintre investitori.

Atentie, insa, pana si pe pista vor fi reguli clare! "Nu poti sa te opresti pe un circuit ca pe un drum normal. Nu poti sa rulezi cu viteza mica, daca se intampla ceva la masina trebuie avut grija ca circuitul sa nu se deterioreze", explica Ionut Istode, organizator circuit.

Investitorii spun ca accesul pentru o zi ar costa 70 de euro, dar soferii trebuie sa fie pregatiti si de alte cheltuieli, pentru piesele care se vor uza la cursa.

Cei care nu vor sa-si foloseasca masina pot inchiria una sport, cu 200 de euro pe zi. Una peste alta, circuitul va costa 8 milioane de euro si va fi gata abia la sfarsitul anului. Investitorii spera sa-si amortizeze cheltuielile in 10 ani.