Dupa ce au realizat un top al masinilor care isi pierd cel mai putin din valoare in timp, cei de la Daily Mail, in colaborare cu blogul auto motors.co.uk prezinta si un top al masinilor care se devalorizeaza cel mai mult dupa un an de folosire.

Pe primul loc, cu o devalorizare de aproape 50% se afla Vauxhall Zafira, potrivit celor de la Daily Mail. Astfel, daca un model nou se vindea in septembrie 2010 cu 22.000 de lire sterline, dupa un an, aceeasi masina se vinde cu 11.100 lire sterline.

Locul al doilea este ocupat de “sora” primeia, respectiv Vauxhall Astra. Daca anul trecut un model nou se vindea cu 19.350 de lire sterline, dupa un an masina poate fi achizitionata la pretul de 10.300 de lire, adica o devalorizare de circa 47%.

Volkswagen construieste masina care consuma mai putin de un litru de combustibil la 100 km. Primele imagini cu prototipul in miscare FOTO+VIDEO

Din aceeasi categorie face parte si Vauxhall Corsa, care ocupa locul al treilea la devalorizare, cu 44% pierdere la pret intr-un an. De exemplu, un model nou care in septembrie anul trecut se vindea cu 14.700 lire sterline, acum poate fi cumparat cu aproximativ 8.200 de lire, dupa un an de folosire.

Renault Megane completeaza topul pe locul al patrulea, cu o devalorizare de aproximativ 39%, dupa un an de folosire. Astfel, daca un model nou se vindea in urma cu un an cu 18.400 de lire, acum aceeasi masina poate fi cumparata acum 11.100 lire sterline.

Masini nevazute pe sosele. 8 prototipuri pe care producatorii auto le-au pastrat doar pentru ei GALERIE FOTO

Ultimul loc in top 5 este ocupat de o alta marca frantuzeasca, Peugeot 207, o masina foarte populara in ultimii ani. Dupa un an de rulaj, modelul pierde cam 36% din valoare. Potrivit analizei facute pe piata britanica de Daily Mail, un Peugeot 207, care anul trecut se vindea nou cu 13.500 de lire, acum poate fi achizitionat cu aproximativ 8.700 de lire sterline.

Citeste si:

Vrei sa-ti cumperi masina noua? 5 modele care nu-si pierd valoarea in timp GALERIE FOTO