Producatorul auto se dezvolta agresiv pe segmentul masinilor mai mici, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, insa o parte importanta a castigului depinde, inca, de vanzarile de camionete, mai profitabile pe piata americana.

Veniturile General Motors au urcat cu 19%, la 39,4 miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor de 36,7 miliarde de dolari.

In iunie 2009, dupa multe incercari de recuperare financiara, compania americana si-a declarat falimentul, conform procedurilor legale din Statele Unite. Ulterior, GM a trecut printr-un proces de restructurare si a reusit sa iasa din faliment dupa un ajutor financiar in valoare de 52 de miliarde de dolari din partea autoritatilor americane. Trezoreria SUA detine, inca, 32% din actiunile GM.

Producatorul auto a anuntat ca si-a majorat cota pe piata mondiala de la 11,6% in trimestrul al doilea al anului trecut la 12,2% in acest an.

In 2010, GM era al doilea producator mondial, cu peste 8,3 milioane de vehicule vandute, dupa concurentul Toyota (cu 8,4 milioane) si inaintea producatorului german Volkswagen (cu 7,14 milioane de vehicule).

Citeste si:

BMW va aduce la Bucuresti primele masini electrice in 2013

Porsche a demarat in tromba in prima jumatate a anului. Profitul producatorului german a crescut cu 60%